Aku Nak Kaya!

Kebanyakkan manusia yang biasa itu fitrahnya sukakan kekayaan. Siapa yang tidak suka pada harta. Tapi cuba kita luaskan sedikit makna kekayaan itu. Kekayaan boleh jadi dari sudut kesihatan, jiwa dan bermacam-macam lagi.

Jika kita lihat di sekeliling kita sudah terlalu banyak nikmat yang Allah berikan. Daripada oxygen, air, sumber makanan dan tidak kurang diri kita sendiri. Allah berikan anggota tubuh badan yang baik supaya kita dapat bekerja. Dapat berusaha dengannya.

Dan Allah juga berikan seketul hati buat kita. Bagaimana kita menguruskannya. Selarilah dalam mencari kekayaan. Jangan dikejar kekayaan harta sahaja tanpa cuba merebut kekayaan jiwa. Apabila kedua-duanya selari, InshaAllah Allah akan permudahkan segala urusan kita.

Jangan terlalu banyak mengeluh sehingga tidak berusaha. Hidup ini perlu juga punya ceria. Teruskan berusaha dan teruskan berdoa. Moga kita semua memiliki kekayaan besar yang Allah punya, iaitu syurga.

16426073_1302522726453763_1290052476352172726_n

p/s: Happy semacam pulak MekAina ni. MekAina wearing Sara Ann Blouse. Nak jugak? Boleh refer sini  Sara Ann Blouse-B2078

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s